skip to Main Content
Som medlem i NLC ingår du och ditt företag i en stark medlemsorganisation som fokuserar på företagande. Du kan se oss som din affärspartner och våra medlemmar som ditt nätverk. Där ingår även kommuntjänstemän. Tillsammans arbetar vi för att skapa goda förutsättningar för företagande i vår kommun. Vi driver frågor våra medlemmar anser viktiga. Vi driver frågor lokalt, regionalt och ibland även nationellt. Ett antal frågor har bedömts vara så viktiga att vi tillsammans driver dem kontinuerligt, som Fokusområden.  

Vad NLC gör

Vi utvecklar företagandet i Lysekils kommun, bland annat genom att driva frågor. Vi arrangerar företagsträffar, frukostmöten och ibland mässor, alla tillfällen för att nätverka.  På dialogmöten ser vi till att kommunrepresentanter får möta företagare och få till sig företagarnas vardag. Vi driver en företagsarena där du kan hyra kontor, mötesrum och delta i träffar. Vi bidrar till kompetensutveckling genom ett HR-nätverk, genom föredrag på träffar, och genom ett digitalt mötesrum.  Vi driver Medflyttarservice, en service för kompetensförsörjning. Varje år arrangeras i samarbete Lysekils näringslivsfest, där näringslivet möts över dukade bord och Årets företagare utses. Kom med oss och påverka företagandets förutsättningar i kommunen. Har du en fråga du vill att vi ska driva för dig? Kontakta oss!

Vem kan bli medlem?

Företag som är aktiva inom Lysekils kommun, eller planerar att bli det. Nystartad? För dig som ska starta företag eller är nyföretagare: Vi bjuder på medlemsavgiften första året. Välkommen med ansökan nedan.

ÅRSAVGIFT 2021

Medlems- och serviceavgifter är stegade utifrån antal anställda så att alla företag, små som stora, kan vara medlemmar hos oss. Moms tillkommer på serviceavgiften.
Företags/Näringsidkare
Antal anställda Medlemsavgift Serviceavgift Summa
0 st - 5 st 200 500 700
6 st - 15 st 200 800 1000
16 st - 99 st 200 1500 1700
>100 st 200 5000 5200
Enskild icke näringsidkare
Privat stödmedlem 200 200

Bli medlem här

  *) obligatoriskt fält

     

  Rapport från näringslivsfrukosten 17/10

  Cirka 45 personer från näringsliv, kommun och politiker samlades på morgonen för att diskutera näringslivsfrågor.

  NLC´s ordförande Ulf Bertilsson öppnar mötet och presenterar arbetet som NLC gör i våra olika projektgrupper. Det konstateras att det händer väldigt mycket inom våra olika projekt just nu. Näringslivscentrum Lysekil

  Företagsarena Lysekil slår upp portarna från 1/1 2018, Ulf pratar om att man vill skapa ett  företagshotell tillsammans med PM-Fastigheter och visionen är att även skapa en större forum för företagande och entreprenörskap där mentorer och olika näringslivsorganisationer kan samlas. Det kan göras genom ett samarbete med Lysekils Kommun och deras personal som kommer att arbeta i Företagsarena Lysekil.

  Brofrågan är fortfarande högaktuell och det jobbas just nu hårt på att få komma i kontakt med och presentara vår case för infrastrukturminister Tomas Eneroth.

  Martin Odell som representerar skolan i NLC pratar mer om Företagsmässan och “Handla hemma dagen” som vi önskar få till ett årligt återkommande event.

  Medflyttarservice.se är ett annat projekt där NLC ökar takten, detta är ett projekt man gör tillsammans med Lysekils kommun och Munkedals kommun. Syftet med detta projekt är att hjälpa familjer att flytta till våra kommuner och hittar arbete. Även Preem, Leva, AH Automation och Arctic Paper engagerar sig i denna fråga.

  NLC är också väldigt stolta över att kunna anställa en person på 60 % från och med 1/1 2018, detta tack vare ett nära samarbete och bidrag från Leader Norra Bohuslän.

  This Post Has One Comment

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Back To Top