skip to Main Content
Som medlem i NLC ingår du och ditt företag i en stark medlemsorganisation som fokuserar på företagande. Du kan se oss som din affärspartner och våra medlemmar som ditt nätverk. Där ingår även kommuntjänstemän. Tillsammans arbetar vi för att skapa goda förutsättningar för företagande i vår kommun. Vi driver frågor våra medlemmar anser viktiga. Vi driver frågor lokalt, regionalt och ibland även nationellt. Ett antal frågor har bedömts vara så viktiga att vi tillsammans driver dem kontinuerligt, som Fokusområden.  

Vad NLC gör

Vi utvecklar företagandet i Lysekils kommun, bland annat genom att driva frågor. Vi arrangerar företagsträffar, frukostmöten och ibland mässor, alla tillfällen för att nätverka.  På dialogmöten ser vi till att kommunrepresentanter får möta företagare och få till sig företagarnas vardag. Vi driver en företagsarena där du kan hyra kontor, mötesrum och delta i träffar. Vi bidrar till kompetensutveckling genom ett HR-nätverk, genom föredrag på träffar, och genom ett digitalt mötesrum.  Vi driver Medflyttarservice, en service för kompetensförsörjning. Varje år arrangeras i samarbete Lysekils näringslivsfest, där näringslivet möts över dukade bord och Årets företagare utses. Kom med oss och påverka företagandets förutsättningar i kommunen. Har du en fråga du vill att vi ska driva för dig? Kontakta oss!

Vem kan bli medlem?

Företag som är aktiva inom Lysekils kommun, eller planerar att bli det. Nystartad? För dig som ska starta företag eller är nyföretagare: Vi bjuder på medlemsavgiften första året. Välkommen med ansökan nedan.

ÅRSAVGIFT 2021

Medlems- och serviceavgifter är stegade utifrån antal anställda så att alla företag, små som stora, kan vara medlemmar hos oss. Moms tillkommer på serviceavgiften.
Företags/Näringsidkare
Antal anställda Medlemsavgift Serviceavgift Summa
0 st - 5 st 200 500 700
6 st - 15 st 200 800 1000
16 st - 99 st 200 1500 1700
>100 st 200 5000 5200
Enskild icke näringsidkare
Privat stödmedlem 200 200

Bli medlem här

  *) obligatoriskt fält

     

  NLC Lysekil har en boendeportal för de besökare som söker korttidsboende i Lysekils kommun med omnejd. Medlemsföretaget Preemraff Lysekil hade ett behov av att hitta lokalt boende inför sitt storstopp. Som en lösning skapade vi Boendeportalen och bjöd in lokala värdar att medverka. Målgrupperna var dels Preemraffs leverantörer och besökande personal, dels turister som vill tillbringa tid i vår vackra kommun. Portalen lanserades 10 april 2019 och blev en succé. På kort tid fyllde vi portalen med 67 privatboenden, samarbetade med ett antal boendeanläggningar och hittade boenden åt hundratals arbetare som bodde 1-2,5 månader i vår kommun. Detta gav i sin tur ökade intäkter för mataffärer, bensinstationer, uteställen med flera. Storstoppet var klart i november 2019 och de extra intäkterna skulle visa sig bli viktiga för det lokala näringslivet, några månader senare gjorde pandemin entré.  Även turister hittade vår portal, även om fokus låg på de större grupperna.

  Under 2019 riktade vi in oss på boenden som erbjuder minst en veckas boende per bokning (7 nätter). Detta för att stämma in på majoritetens önskemål och samtidigt underlätta administrationen under första verksamhetssäsongen.

  Portalen är vilande under pandemin men planen är att den återkommer och då erbjuder boende för företagare och turister. Har du behov av ett boende i mellantiden så kontakta NLC, vi har kvar alla kontakter och värdar.  Vill du läsa mer redan nu så besök länken nedan.

  Du hittar all information om Boendeportalen här: boendeilysekil.se

   

  Back To Top