Nu är rapporten klar!

jul 10, 2023 | Nyheter

På Lysekils kommuns informationsmöte i måndags redovisades den efterlängtade rapporten om möjligheterna att bygga en bro över Gullmarn.

Rapporten behandlar konstruktion av en flytande bro och dess påverkan på miljö, trafikströmmar och samhällsekonomi. Den redovisar också hur brobygget kan finansieras genom lån, broavgift och överföring av driftmedel från den ersatta färjetrafiken.

Framtagandet av rapporten har finansierats av EU-medel, Lysekils kommun och Företagarna samt ett mindre bidrag från Näringslivscentrum.

Rapportens viktigaste slutsats är att det är ett ovanligt lönsamt projekt att ersätta Gullmarsfärjan med en bro. Den skulle i ett 60-års perspektiv ge samhället mellan 600 och 700 kronor tillbaka per satsad 100-lapp!
Nu är det dags för nästa steg!

Företagslunch på Verandan Havets Hus

Företagslunch på Verandan Havets Hus

Lunchträff för medlemmar och andra intresserade på Havets hus Verandan, mellan klockan 11.30 -13.00. Du anmäler dig senast måndag morgon dagen före lunchen till info@johane230.sg-host.com och betalar på plats. Lunchträffar i höst blir 26 september, 24 oktober, 21...

läs mer
Gullmarsgymnasiets ledning söker engagerade företagare!

Gullmarsgymnasiets ledning söker engagerade företagare!

Gullmarsgymnasiet har ett stort behov av APL platser för sina elever. Vi vill gärna komma i kontakt med företag som vill veta mer om detta. ”Ibland går det inte helt som planerat för några av våra elever, olika omständigheter kan göra att en elev skulle gynnas av att...

läs mer