skip to Main Content
Som medlem i NLC ingår du och ditt företag i en stark medlemsorganisation som fokuserar på företagande. Du kan se oss som din affärspartner och våra medlemmar som ditt nätverk. Där ingår även kommuntjänstemän. Tillsammans arbetar vi för att skapa goda förutsättningar för företagande i vår kommun. Vi driver frågor våra medlemmar anser viktiga. Vi driver frågor lokalt, regionalt och ibland även nationellt. Ett antal frågor har bedömts vara så viktiga att vi tillsammans driver dem kontinuerligt, som Fokusområden.  

Vad NLC gör

Vi utvecklar företagandet i Lysekils kommun, bland annat genom att driva frågor. Vi arrangerar företagsträffar, frukostmöten och ibland mässor, alla tillfällen för att nätverka.  På dialogmöten ser vi till att kommunrepresentanter får möta företagare och få till sig företagarnas vardag. Vi driver en företagsarena där du kan hyra kontor, mötesrum och delta i träffar. Vi bidrar till kompetensutveckling genom ett HR-nätverk, genom föredrag på träffar, och genom ett digitalt mötesrum.  Vi driver Medflyttarservice, en service för kompetensförsörjning. Varje år arrangeras i samarbete Lysekils näringslivsfest, där näringslivet möts över dukade bord och Årets företagare utses. Kom med oss och påverka företagandets förutsättningar i kommunen. Har du en fråga du vill att vi ska driva för dig? Kontakta oss!

Vem kan bli medlem?

Företag som är aktiva inom Lysekils kommun, eller planerar att bli det. Nystartad? För dig som ska starta företag eller är nyföretagare: Vi bjuder på medlemsavgiften första året. Välkommen med ansökan nedan.

ÅRSAVGIFT 2021

Medlems- och serviceavgifter är stegade utifrån antal anställda så att alla företag, små som stora, kan vara medlemmar hos oss. Moms tillkommer på serviceavgiften.
Företags/Näringsidkare
Antal anställda Medlemsavgift Serviceavgift Summa
0 st - 5 st 200 500 700
6 st - 15 st 200 800 1000
16 st - 99 st 200 1500 1700
>100 st 200 5000 5200
Enskild icke näringsidkare
Privat stödmedlem 200 200

Bli medlem här

  *) obligatoriskt fält

     

  Ett steg framåt för Gullmarsbron!

  NLC, Lysekils kommun och Västra Götalandsregionen hade ett gemensamt möte om väg 161 och Gullmarsbron den 3 mars 2021. Syftet med mötet var att komma fram till nästa steg i processen för Gullmarsbron. VG-regionen presenterade, att Stenungsund-Tjörn-Orust (STO-regionen) i sitt arbete med Svanesundsbron, har beslutat att garantera betalningen för en ÅVS (åtgärdsvalsstudie) till Trafikverket. ÅVS är en nödvändig utredning för alla infrastrukturprojekt. VG-regionen rekommenderade därför Lysekils kommun att göra detsamma.

  Tack vare det beslutades att NLC skulle delta på nästa kommunstyrelsemöte, som var den 7 april. NLC presenterade då hur långt arbetet med Gullmarsbron har kommit. Det var en mycket intresserad och engagerad kommunstyrelse! På mötet fanns en majoritet för att Lysekil behöver genomföra en ÅVS för Gullmarsbron och garantera betalningen.

  Företagarna har beslutat att satsa 100.000:- som en del i en ansökan om medel  i ett Leaderprojekt. En ansökan måste vara inne senast den 10 augusti. Avsikten är att företagen skall vara en part i finansieringen av denna åtgärdsvalsstudien.

  Nu ser vi fram emot ett positivt beslut i Lysekils Kommun.

  This Post Has 0 Comments

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Back To Top