skip to Main Content
Som medlem i NLC ingår du och ditt företag i en stark medlemsorganisation som fokuserar på företagande. Du kan se oss som din affärspartner och våra medlemmar som ditt nätverk. Där ingår även kommuntjänstemän. Tillsammans arbetar vi för att skapa goda förutsättningar för företagande i vår kommun. Vi driver frågor våra medlemmar anser viktiga. Vi driver frågor lokalt, regionalt och ibland även nationellt. Ett antal frågor har bedömts vara så viktiga att vi tillsammans driver dem kontinuerligt, som Fokusområden.  

Vad NLC gör

Vi utvecklar företagandet i Lysekils kommun, bland annat genom att driva frågor. Vi arrangerar företagsträffar, frukostmöten och ibland mässor, alla tillfällen för att nätverka.  På dialogmöten ser vi till att kommunrepresentanter får möta företagare och få till sig företagarnas vardag. Vi driver en företagsarena där du kan hyra kontor, mötesrum och delta i träffar. Vi bidrar till kompetensutveckling genom ett HR-nätverk, genom föredrag på träffar, och genom ett digitalt mötesrum.  Vi driver Medflyttarservice, en service för kompetensförsörjning. Varje år arrangeras i samarbete Lysekils näringslivsfest, där näringslivet möts över dukade bord och Årets företagare utses. Kom med oss och påverka företagandets förutsättningar i kommunen. Har du en fråga du vill att vi ska driva för dig? Kontakta oss!

Vem kan bli medlem?

Företag som är aktiva inom Lysekils kommun, eller planerar att bli det. Nystartad? För dig som ska starta företag eller är nyföretagare: Vi bjuder på medlemsavgiften första året. Välkommen med ansökan nedan.

ÅRSAVGIFT 2021

Medlems- och serviceavgifter är stegade utifrån antal anställda så att alla företag, små som stora, kan vara medlemmar hos oss. Moms tillkommer på serviceavgiften.
Företags/Näringsidkare
Antal anställda Medlemsavgift Serviceavgift Summa
0 st - 5 st 200 500 700
6 st - 15 st 200 800 1000
16 st - 99 st 200 1500 1700
>100 st 200 5000 5200
Enskild icke näringsidkare
Privat stödmedlem 200 200

Bli medlem här

  *) obligatoriskt fält

     
  Näringslivscentrum Lysekil Frukost

  Bra uppslutning när NLC bjöd till frukost

  Årets första näringslivsfrukost blev en välbesökt tillställning med ca 50 personer på plats för att diskutera näringslivsfrågor i Lysekils kommun.

  Mötet startades att Carina Fransson från Arbetsförmedlingen presenterade läget i Lysekil och våra kranskommuner. Över lag så ligger vår kommun bra till med en arbetslöshet under rikssnittet vilket är väldigt positivt.
  Det finns dock, precis som i hela landet, ett stort glapp mellan personer med eftergymnasial eller högre utbildning och de som saknar detta. Även nyanlända har svårare att ta sig in på arbetsmarknaden.

  Arbetsförmedlingen arbetar i flera olika projekt och önskar ännu tätare samarbete med näringslivet.

  Näst på tur var NLC´s ordförande Ulf Bertilsson som presenterade mer om två av NLC´s projekt, Medflyttarservice och Företagsarenan.

  Tanken med Medflyttarservice är att kunna hjälpa familjer där en av familjemedlemmarna har blivit erbjuden anställning i kommunen. Genom sammarbete mellan arbetsgivarna så vill vi kunna hjälpa dessa familjer att hitta anställning även till partnern. Målsättningen är att få med så många arbetsgivare som möjligt på detta tåg, är ni intresserade av att vara med? Kontakta oss!

  Från och med den 20 mars så kommer vi att få en deltidsanställd som arbetar med medflyttarservice, det kommer förhoppningsvis ge ett stor lyft.

  Ulf pratade också om vår nya Företagsarena som ligger i Norra hamnen. Vi har nu fått våra första 2 hyresgäster och fler är på väg in. Även här så är målsättningen att få in en deltidsanställd att sköta arenan med allt vad det innebär.
  Långsiktigt så är målet att skapa en mötesplats för företagare och vi hoppas att fler av näringslivets aktörer vill finnas på plats, allt från Almi och Nyföretagarcentrum till Innovatum med flera.

  Sist ut var Jan-Erik från Lysekils kommun som presenterade lite om vilka upphandlingar som är aktuella i kommunen just nu, tanken här var att få en lite mer genomgående presentation om hur kommunen arbetar med upphandlingar, tyvärr fick detta skjutas tills nästa träff på grund av sjukdom.

  Vill ni läsa mer om kommunens upphandlingar så finns information på kommunens hemsida här: www.lysekil.se/upphandling

   

  Håll utskick i vår kalender för fler träffar och möten!

  This Post Has 0 Comments

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Back To Top