Rapport från näringslivsfrukosten 17/10

Cirka 45 personer från näringsliv, kommun och politiker samlades på morgonen för att diskutera näringslivsfrågor.

NLC´s ordförande Ulf Bertilsson öppnar mötet och presenterar arbetet som NLC gör i våra olika projektgrupper. Det konstateras att det händer väldigt mycket inom våra olika projekt just nu. Näringslivscentrum Lysekil

Företagsarena Lysekil slår upp portarna från 1/1 2018, Ulf pratar om att man vill skapa ett  företagshotell tillsammans med PM-Fastigheter och visionen är att även skapa en större forum för företagande och entreprenörskap där mentorer och olika näringslivsorganisationer kan samlas. Det kan göras genom ett samarbete med Lysekils Kommun och deras personal som kommer att arbeta i Företagsarena Lysekil.

Brofrågan är fortfarande högaktuell och det jobbas just nu hårt på att få komma i kontakt med och presentara vår case för infrastrukturminister Tomas Eneroth.

Martin Odell som representerar skolan i NLC pratar mer om Företagsmässan och ”Handla hemma dagen” som vi önskar få till ett årligt återkommande event.

Medflyttarservice.se är ett annat projekt där NLC ökar takten, detta är ett projekt man gör tillsammans med Lysekils kommun och Munkedals kommun. Syftet med detta projekt är att hjälpa familjer att flytta till våra kommuner och hittar arbete. Även Preem, Leva, AH Automation och Arctic Paper engagerar sig i denna fråga.

NLC är också väldigt stolta över att kunna anställa en person på 60 % från och med 1/1 2018, detta tack vare ett nära samarbete och bidrag från Leader Norra Bohuslän.

En reaktion på “Rapport från näringslivsfrukosten 17/10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *