Dialogmöte hos H Fönstret i Lysekil

H Fönstret Lysekil

Den 17:e januari var det återigen dags för dialogmöte, NLC tillsammans med Lysekils kommun träffade denna gången H Fönstret och dess VD Daniel Kjellsson.

Mötet inledes med att Daniel höll en mycket engagerad presentation om H fönstret och dess resa, vart dom kommer ifrån, vart dom är idag och hur dom ser på framtiden.

H fönstret har idag nästan 100 anställda och är därmed en av Lysekils större arbetsgivare. Dom tillverkar runt 1200 unika fönster varje vecka och firar i år 40 års jubileum.

Efter Daniels presentation tar NLC´s ordförande Ulf Bertilsson över ordet och vi går igenom NLC´s olika fokusområden och vad som har hänt sedan sist.

  • Medflyttarservice har precis fått godkänt sin finansiering från Leader och kommer inom kort att anställa en person för att driva projektet vidare
  • Även Företagsarenan har fått godkänt sin ansöka om projektstöd och inväntar nu svar från jordbruksverket
  • Kommunikation – Vi kommer att satsa på fler frukost och kvälls möten under 2018, håll koll i vår kalender samt följ oss på Facebook för mer information om dessa
  • Infrastruktur – Arbetet går vidare med en fast förbindelse över Gullmarn, målsättningen är att hålla ett seminarium på Gullmarsgymnasiet den 5:e mars där även berörd minister bjuds in
  • Positiva attityder – Detta är något NLC tillsammans med kommunen håller på att formalisera, inom kort kommer vi kunna presentera konkreta förslag på insatser i detta fokusområde
  • Skolan – Lysekilsmässan står just nu högt på agendan, hittills har ca 45 företag anmält sig samt 12 st UF företag. Vi hoppas få in fler företag sista veckan

Efter detta presenterar Michael Johansson, Avdelningschef, avdelningen för hållbar utveckling en ny kollega, Per Garenius som kommer att jobba som ny samhällsbyggnadschef.

Michael informerar också om vad som är sagt hur kommunen ligger till i samtalen kring en ny containerhamn i Brofjorden, nya resultat i ”Insiktsudersökningen” där Lysekil placerar sig väldigt bra.

Under våren kommer även kommunen att presentera ett nytt näringslivsprogram, något vi alla ser fram emot.

Man kommer inom kort att ha ett möte tillsammans med trafikverket angående utbyggnad av väg 162 mellan Gläborgsmotet och Lysekil.

Mötet avslutades med en guidad visning av H Fönstrets lokaler och fabrik och vi från NLC vill passa på att tacka Daniel och H Fönstret för att vi fick hålla vårt möte hos er.